Kids-pad

Wandelen saai voor kinderen? Absoluut niet! Tijdens Vlaanderen Wandelt is wandelen best spannend, grappig en origineel.  Kinderen - 12 jaar nemen niet alleen GRATIS deel, samen met het ganse gezin beleven ze een onvergetelijke wandeldag! 

VLAANDEREN WANDELT ASSE

DE ONTDEKKINGSTOCHT

Kom je met je gezin of vrienden om een stukje Asse te verkennen? Dan beleef je beslist de dag van je leven. De kleinste wandelafstanden zijn volledig omgetoverd in een heuse ontdekkingstocht, waar je samen met je kind leuke (kleine) activiteiten kan beleven. 

Wat denk je van een gek kapsel, grimme, een zeepbellenfabriek of knutselen op de asphaltcosite van de kunstacademie?  Afspraak op zondag 26 april as. vanaf 10.00u tem 15.00u in de Sportloods. 

Kinderen - 12 jaar nemen gratis deel. Inschrijven aan de startplaats is verplicht. De omloop is volledig toegankelijk voor kinderwagens. Na het beëindigen van de wandeling, krijgt elk kind aan de Wandelsport Vlaanderen vzw promostand een leuke gadget. 

VLAANDEREN WANDELT KOKSIJDE

HET JOMMEKESPAD

Wist je dat Jommeke nauw verbonden is met Koksijde? Jef Nijs, de geestelijke vader van Jommeke, bracht er een groot deel van zijn kindertijd door. Het ouderlijke huisje vormt thans het Jommekes-huis. Geen wonder dus dat de kleinste afstand volledig in het teken staat van Vlaanderens bekendste stripfiguur.

Beleef net als Jommeke en zijn vriend Filiberke de gekste wandelavonturen. Je neemt vanuit de Luchtmachtbasis in Koksijde het toeristentreintje tot het Jef Nijs-huisje en vat daar de wandeling aan.  Onderweg kan je je eigen vers fruitsap trappen en kom je beslist Jommeke zelf tegen. Na het beëindigen van de wandeling, krijgt elk kind aan de INTERSOC-promostand een leuke gadget. Kinderen - 12 jaar nemen gratis deel. 

DE SPORT.VLAANDEREN LÜ WAND

Een deel van de aankomstzone op Vlaanderen Wandelt Koksijde wordt volledig omgetoverd in een interactieve speelzone.  Sport.Vlaanderen wil immers kinderen en alle deelnemers aansporen om te sporten. Na de wandeling daagt Sport.Vlaanderen iedereen uit om de strijd aan te gaan tegen de Lü Interactieve bewegingswand. Lü is een ruimtelijk leuk en leerrijk bewegingsspel dat in realtime reageert op je gedrag.  Een ideale manier om Vlaanderen Wandelt op een speelse manier af te sluiten.