Vlaanderen Wandelt Lokaal

De laatste zondag van april bindt iedere wandelaar traditioneel zijn stapschoenen aan voor VLAANDEREN WANDELT. Ondanks we hoopten op een klein beetje licht aan het einde van de tunnel, ziet het bestuursorgaan van Wandelsport Vlaanderen vzw zich door de toenemende Covid-cijfers genoodzaakt de organisatie uit te stellen naar een latere datum.

Daarom zal VLAANDEREN WANDELT LOKAAL NIET doorgaan op 25 april MAAR op zondag 27 juni 2021.

De organisatie zal doorgaan onder het motto #𝗶𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲𝗲𝗻𝘄𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝘁. Het concept is heel eenvoudig. Vlaanderen massaal aan het wandelen krijgen bij al onze plaatselijke wandelclubs. Vanuit meer dan 100 steden/gemeenten wordt een lokale wandelactiviteit opgezet, waarbij iedereen met volle teugen de schoonheid van hun eigen achtertuin kan (her)ontdekken.

Van de fascinerende Westhoek, het walhalla van de Vlaamse Ardennen, de glooiingen van het Pajotse Brueghel landschap, de stiltegebieden in de Schelde- en Rupelstreek, de groene rand rond Brussel tot Bosland in Limburg er valt ontzettend veel te ontdekken in Vlaanderens mooiste, weidse en zelfs een tikkeltje woest landschap. Zonder afbreuk te doen aan de niet opgenoemde regio's, want ook daar schuilt achter ieder hoekje een verrassend zicht of charmant plekje.

Gezien de aanhoudende Covid-perikelen ditmaal geen massa-evenement ... maar een kozie, kleinschalig en vooral COVID-proof lokaal wandelinitiatief onder eigen clubleden en de lokale bevolking uit jullie stad/gemeente. Keuze uit een ruim aanbod verspreid over 100 locaties in Vlaanderen, waar zowel de occasionele wandelaar als de fervente langeafstandswandelaar volop aan zijn/haar trekken komt.

Diverse clubs werken daarnaast ook nauw samen, waarbij meerdere omlopen op elkaar zullen aansluiten. Dit biedt de kans om van het ene parcours op het andere over te stappen en meerdere clubs tijdens Vlaanderen Wandelt Lokaal te combineren.

OUD-HEVERLEEN, gelegen op een boogscheut van Leuven in de groene long van het Heverleebos en het Meerdaalwoud, het natuurgebied De Doode Bemde en de vallei van de IJse met een aansluiting over de taalgrens naar Eerken vormt het ankerpunt van Vlaanderen Wandelt Lokaal. 

Uiteraard dienen we rekening te houden met de Covid-situatie. Bij het neerpennen van deze woorden is het nog steeds onduidelijk of Vlaanderen Wandelt Lokaal ook op zondag 27 juni 2021 effectief kan doorgaan. We gaan ervan uit dat eind juni wel iets mogelijk zal zijn. Dat wandelaars eindelijk de kans krijgen om officieel te wandelen vanuit een startzaal met inschrijving, scanning en afstempeling. LOKAAL, (HER)ONTDEKKEN EN GENIETEN waarbij #iedereenwandelt op zondag 27 juni 2021 is dan ook onze voornaamste betrachting.  


KIES JOUW VLAANDEREN WANDELT LOKAAL