Vlaanderen Wandelt Lokaal

De organisatie van Vlaanderen Wandelt gaat door onder het motto #๐—ถ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜„๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐˜. Het concept is heel eenvoudig. Vlaanderen massaal aan het wandelen krijgen bij al onze plaatselijke wandelclubs. Vanuit diverse Vlaamse steden/gemeenten wordt een lokale wandelactiviteit opgezet, waarbij iedereen met volle teugen de schoonheid van hun eigen achtertuin kan (her)ontdekken.

Van de fascinerende Westhoek, het walhalla van de Vlaamse Ardennen, de glooiingen van het Pajotse Brueghel landschap, de stiltegebieden in de Schelde- en Rupelstreek, de groene rand rond Brussel tot Bosland in Limburg, er valt ontzettend veel te ontdekken in Vlaanderens mooiste, weidse en zelfs een tikkeltje woest landschap. Zonder afbreuk te doen aan de niet opgenoemde regio's, want ook daar schuilt achter ieder hoekje een verrassend zicht of charmant plekje.

Gezien de aanhoudende Covid-perikelen ditmaal geen massa-evenement ... maar een kozie, kleinschalig en vooral COVID-proof lokaal wandelinitiatief onder eigen clubleden en de lokale bevolking uit jullie stad/gemeente. Keuze uit een ruim aanbod verspreid over meerdere locaties in Vlaanderen, waar zowel de occasionele wandelaar als de fervente langeafstandswandelaar volop aan zijn/haar trekken komt. Kies uit het ruime aanbod je favoriete stad of gemeente. 

Diverse clubs werken daarnaast ook nauw samen, waarbij meerdere omlopen op elkaar zullen aansluiten. Dit biedt de kans om van het ene parcours op het andere over te stappen en meerdere clubs tijdens Vlaanderen Wandelt Lokaal te combineren.

HEUSDEN-ZOLDER, als voormalige mijngemeente is de groene long van centraal Limburg.  Het mijnpatrimonium en het vijverlandschap van de Wijers vormt het ankerpunt van Vlaanderen Wandelt Lokaal. 

LOKAAL, (HER)ONTDEKKEN EN GENIETEN waarbij op zondag 24 april 2022 #iedereenwandelt is dan ook onze betrachting tijdens VLAANDEREN WANDELT LOKAAL.