Vlaanderen Wandelt Lokaal

Gezien COVID in april nog steeds ons leven bepaalde werd VLAANDEREN WANDELT LOKAAL verplaatst naar zondag 27 juni 2021.

De organisatie gaat door onder het motto #𝗶𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲𝗲𝗻𝘄𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝘁. Het concept is heel eenvoudig. Vlaanderen massaal aan het wandelen krijgen bij al onze plaatselijke wandelclubs. Vanuit meer dan 100 steden/gemeenten wordt een lokale wandelactiviteit opgezet, waarbij iedereen met volle teugen de schoonheid van hun eigen achtertuin kan (her)ontdekken.

Van de fascinerende Westhoek, het walhalla van de Vlaamse Ardennen, de glooiingen van het Pajotse Brueghel landschap, de stiltegebieden in de Schelde- en Rupelstreek, de groene rand rond Brussel tot Bosland in Limburg, er valt ontzettend veel te ontdekken in Vlaanderens mooiste, weidse en zelfs een tikkeltje woest landschap. Zonder afbreuk te doen aan de niet opgenoemde regio's, want ook daar schuilt achter ieder hoekje een verrassend zicht of charmant plekje.

Gezien de aanhoudende Covid-perikelen ditmaal geen massa-evenement ... maar een kozie, kleinschalig en vooral COVID-proof lokaal wandelinitiatief onder eigen clubleden en de lokale bevolking uit jullie stad/gemeente. Keuze uit een ruim aanbod verspreid over 100 locaties in Vlaanderen, waar zowel de occasionele wandelaar als de fervente langeafstandswandelaar volop aan zijn/haar trekken komt. Kies uit het ruime aanbod je favoriete stad of gemeente. 

Diverse clubs werken daarnaast ook nauw samen, waarbij meerdere omlopen op elkaar zullen aansluiten. Dit biedt de kans om van het ene parcours op het andere over te stappen en meerdere clubs tijdens Vlaanderen Wandelt Lokaal te combineren.

OUD-HEVERLEE, gelegen op een boogscheut van Leuven in de groene long van het Heverleebos en het Meerdaalwoud, het natuurgebied De Doode Bemde en de vallei van de IJse met een aansluiting over de taalgrens naar Eerken vormt het ankerpunt van Vlaanderen Wandelt Lokaal. 

Dat wandelaars eindelijk de kans krijgen om officieel te wandelen vanuit een startzaal met inschrijving, scanning en afstempeling is de opzet van Vlaanderen Wandelt Lokaal. LOKAAL, (HER)ONTDEKKEN EN GENIETEN waarbij #iedereenwandelt op zondag 27 juni 2021 is dan ook onze voornaamste betrachting.