WalkOn

ONZE MISSIE

WalkOn, stappen voor gelukkige mensen in een betere wereld is het engagement dat Vayamundo, Wandelsport Vlaanderen vzw en haar wandelclubs aangaan.Samen kiezen ze resoluut voor een sportief en gezond imago met aandacht voor maatschappelijke aspecten. Geen loze woorden, maar daden!

Stappen met een missie

Met WalkOn wordt de komende jaren vooral ingezet op natuur- en milieuzorg, active ageing, integratie van andersvaliden en jonge gezinnen, solidariteit onder elkaar.Deze gemeenschappelijke doelstellingen verbinden en versterken ten voordele van een goed doel, is de boodschap achter WalkOn. Wandelen verbindt alle generaties en bevordert vriendschap en fair play. Het hoofddoel binnen het WalkOn-wandelcriterium is om voor jong en oud wandelen aantrekkelijker te maken. Ook in de toekomst wil Wandelsport Vlaanderen vzw samen met haar partner Vayamundo de focus blijven leggen op maatschappelijk verantwoord wandelen. Stap voor stap komen we samen telkens een beetje dichter bij gelukkige mensen in een betere wereld.

WalkOn-wandelcriterium 2019

Een groene, milieubewuste en gezondere wereld staat centraal tijdens het WalkOn-wandelcriterium 2019. Vayamundo en Wandelsport Vlaanderen vzw vonden hiervoor een enthousiaste partner in Mooimakers voor de lancering van een nieuwe campagne in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort. En de nieuwe partner is een absolute expert in deze materie. Vlaanderen Mooi is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van OVAM, Fost Plus en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Vlaanderen Mooi voert haar beleid uit onder de naam Mooimakers. Een papiertje hier, een blikje daar, een peukje ginder,... het straatbeeld ziet er niet altijd even netjes uit. Samen met alle leden van Wandelsport Vlaanderen vzw wil de federatie en haar partners Vlaanderen mooier en properder maken. Tijdens het WalkOn-wandelcriterium 2019 wordt hierbij ingezet op materiaal, handhaving, opruiming en natuurlijk ook bewustwording. Ga samen met Mooimakers, Vayamundo en Wandelsport Vlaanderen vzw de strijd aan tegen zwerfvuil en sluikstorten!

Daarom onze oproep onder het motto " CHALLENGE YOURSELF & JE MOATEN" en ga deze groene en milieubewuste wandeluitdaging aan.