Zondag 30 april 2023 is dé dag waar wandelend Vlaanderen naar uitkijkt! Die dag laat Wandelsport Vlaanderen vzw je vanuit 4 unieke locaties de schoonheid van onze Vlaamse achtertuin (her)ontdekken.


HOE DEELNEMEN

  • Jong en minder jong, kleine of grote gezinnen, occasionele wandelaar of fervente hiker iedereen is van harte welkom.
  • Je hoeft geen lid te zijn van een wandelclub of wandelgroep om deel te nemen.
  • Kies uit 4 toffe locaties je favoriete stad of gemeente.  
  • Begeef je naar de aangeduide startlocatie om in te schrijven.
  • Na je inschrijving hoef je enkel de bewegwijzerde afstand van je keuze te volgen.
  • Geniet en kijk om je heen. Vaak kom je voorbij plaatsen waar je het bestaan niet van kent, zelfs heel dichtbij in je eigen buurt.  

OUD-TURNHOUT,  ANKERPUNT

Stappen in de stilte van het Kempense Landgoed. Heide, uitgestrekte graslanden, blinkende vennen, witte stuifduinen en mysterieuze broekbossen, nergens anders dan in Oud-Turnhout kan je de Kempense troeven beter beleven. Daarnaast vormt Landschap De Liereman, één van de oudst beschermde natuurgebieden van België. 

Vanuit Oud-Turnhout coördineert Wandelsport Vlaanderen vzw het ganse gebeuren met een stand van zaken , de eerste lokale resultaten en sfeerbeelden. De locatie  vormt tevens het aanspreekpunt voor pers/media en onze nationale partners. 

Foto's

Tijdens de organisatie worden onderweg alsook bij de start- & finishzone professionele foto's genomen.

Door uw deelname aan het evenement verklaart u zich akkoord met eventueel gebruik van uw foto in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van de organisator, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.

Foto's kan je na de organisatie online terugvinden op deze site.

INSCHRIJVING 

  • leden van een erkende wandelsportfederatie € 1,5
  • niet-leden betalen € 3.0
Inschrijven kan op vrije basis tussen 7.00u & 15.00u 

WAAR DEELNEMEN

In Oud-Turnhout beleef je op en top de Kempen.  Sint-Truiden neemt je mee voor een heerlijke wandeling in de hoofdstad van Haspengouw en haar bloesems.  Herzele laat je een stukje Vlaamse Ardennen ontdekken. Marke, deelgemeente van Kortrijk weet je te verrassen met groene gebieden van de Leiestreek. 

Training

Heb je nog nooit gewandeld, maar wil je wel de eerste stap zetten? Geen probleem, Wandelsport Vlaanderen vzw helpt je met plezier op weg!

We werkten trainingsschema's uit Start to Walk 5 en 10 km en voor de lange afstandswandelaars zijn er schema's van 42 en 100 km. De 5 en 10 km bouwen op in 10 weken, de marathon of 55 km in 20 weken en de 100 km in 24 weken. Wil je je beoogde kilometers op een veilige manier opbouwen? Maak dan gebruik van onze trainingsschema's. Er hoort ook een trainingsgids bij vol tips en tricks om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je volgende wandeluitdaging. 


Overnachtingsmogelijkheden

Niks is leuker om als deelnemer je deelname aan Vlaanderen Wandelt te combineren met een verblijf. 


VLAANDEREN WANDELT is een initiatief van 

MET DANK AAN