Zondag 28 april 2024 is dé dag waar wandelend Vlaanderen naar uitkijkt! Die dag organiseert Wandelsport Vlaanderen vzw in samenwerking met Drevestappers Zonnebeke, Wsv De Lachende Wandelaars Aalter vzw en Wsv Hei- & Boskabouters As het wandelevent Vlaanderen Wandelt. Vanuit 3 unieke locaties (her)ontdek je de schoonheid van onze Vlaamse achtertuin.


HOE DEELNEMEN

  • Jong en minder jong, kleine of grote gezinnen, occasionele wandelaar of fervente hiker iedereen is van harte welkom.
  • Je hoeft geen lid te zijn van een wandelclub of wandelgroep om deel te nemen.
  • Kies uit 3 toffe locaties je favoriete stad of gemeente.  
  • Begeef je naar de aangeduide startlocatie om in te schrijven.
  • Na je inschrijving hoef je enkel de bewegwijzerde afstand van je keuze te volgen.
  • Geniet en kijk om je heen. Vaak kom je voorbij plaatsen waar je het bestaan niet van kent, zelfs heel dichtbij in je eigen buurt.  

ZONNEBEKE,  ANKERPUNT

Zonnebeke een op en top Westhoek gemeente, staat  bekend om zijn landelijke en natuurlijke schoonheid, oorlogsgeschiedenis en gastronomie. De gemeente telt vijf dorpen: Beselare, Passendale, Geluveld, Zandvoorde en Zonnebeke.

Alle Zonnebeekse deelgemeenten dragen de littekens van de Eerste Wereldoorlog, waarvan vele herdenkingssites en musea de stille getuigen zijn. Tijdens de wandeltocht ligt de klemtoon op de hoofdgemeente Zonnebeke, haar bezienswaardigheden en de omgeving van de Gasthuisbossen en Polygonebos. Onderweg en bij de finish geniet van je van randanimatie.

Vanuit Zonnebeke coördineert Wandelsport Vlaanderen vzw het ganse gebeuren met een stand van zaken , de eerste lokale resultaten en sfeerbeelden. De locatie  vormt tevens het aanspreekpunt voor pers/media en onze nationale partners. 

Foto's

Tijdens de organisatie worden onderweg alsook bij de start- & finishzone professionele foto's genomen.

Door uw deelname aan het evenement verklaart u zich akkoord met eventueel gebruik van uw foto in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van de organisator, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.

Foto's kan je na de organisatie online terugvinden op deze site.

INSCHRIJVING *

  • leden van een erkende wandelsportfederatie € 1,5
  • niet-leden betalen € 3.0
Inschrijven kan op vrije basis tussen 7.00u & 15.00u

* Met uitzondering van de lange afstanden


ANIMATIE

De deelnemers zullen onderweg en bij de finish verrast worden door allerlei randanimatie. Ook voor de allerkleinsten voorzien we samen met organisatie "Wandelen met Kinderen' een leuke wandeluitdaging in de vorm van een heuse schattenjacht.


WAAR DEELNEMEN

In Zonnebeke, een oase van groen en rust beleef je op en top de Westhoek.  Aalter en haar acht deelgemeenten neemt je mee voor een heerlijke wandeling aan de rand van het Brugse Ommeland en het Meetjesland.  As, toegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen laat je een mooi stukje  Limburg ontdekken. 

Training

Heb je nog nooit gewandeld, maar wil je wel de eerste stap zetten? Geen probleem, Wandelsport Vlaanderen vzw helpt je met plezier op weg!

We werkten trainingsschema's uit Start to Walk 5 en 10 km en voor de lange afstandswandelaars zijn er schema's van 42 en 100 km. De 5 en 10 km bouwen op in 10 weken, de marathon of 55 km in 20 weken en de 100 km in 24 weken. Wil je je beoogde kilometers op een veilige manier opbouwen? Maak dan gebruik van onze trainingsschema's. Er hoort ook een trainingsgids bij vol tips en tricks om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je volgende wandeluitdaging. 


Overnachtingsmogelijkheden

Niks is leuker om als deelnemer je deelname aan Vlaanderen Wandelt te combineren met een verblijf. 


VLAANDEREN WANDELT is een initiatief van